27/07 Visit Endoss at t...

UEGW - Hall X5 - Booth 43
Lees verder..

20/01 Endoss zoekt per ...

Klik op de afbeelding van de vacature en lees alles over deze uitdagende job.
Lees verder..
Validation

Sinds 2008 is Endoss actief met validatie van apparatuur voor reiniging, desinfectie en sterilisatie. Op het gebied van scopenreinigers en scopendroogkasten zijn we de absolute specialist. Met praktisch alle scopenreinigers hebben we ervaring opgedaan en Endoss valideurs zijn door fabrikanten gecertificeerd en daarmee specialistisch opgeleid om de machines te valideren.

 

Ook sterilisatoren, instrumentwasmachines, bedpanspoelers en klimaatruimtes zoals een OK, CSA of cleanrooms kunnen wij valideren.

 

De medewerkers van Endoss vertegenwoordigen ruim 50 jaar ervaring met validatie in deze disciplines.

Met een sterk internationaal netwerk, waarbinnen we informatie en ervaringen uitwisselen tussen gebruikers en onze medewerkers, maar ook met leveranciers, garanderen we een brede kennis en ervaring.

Door ons lidmaatschap van NEN 301002-Medische hulpmiddelen en deelname aan normcommissies zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Onze toeleveranciers zijn onder meer het Duitse EBRO uit Ingolstadt. Met EBRO apparatuur zijn we in staat om draadloos realtime metingen te doen van temperatuur en druk.

Ook geleiding en de benodigde software om snel een volledig normenconform rapport te produceren levert EBRO. Het grote voordeel van onze methode is dat er niet langer een voor- en nacalibratie vereist is omdat er gewerkt wordt met volledige elektronische PT1000 voelers, waarbij er geen sprake is van draden die via een validatiepoort of deur lopen.

 

Voor de metingen van de reinigingsprestatie, restproteïne, desinfectie-effectiviteit, kwaliteit laatste spoelwater en stoomkwaliteit werken we samen met diverse laboratoria.

De belangrijkste is het Duitse Simicon GmbH uit München. 

Simicon heeft een jarenlange ervaring met het reproduceerbaar vervaardigen van indicatoren voor reiniging, desinfectie en sterilisatie.

Met de Engelse firma Serve Medical Ltd. werken we samen op het gebied van testen met UK en Edinburgh soil, biofilm metingen en specifieke testen.

Voor een snelle diagnose van residu van desinfectants in het laatste spoelwater gebruiken we standaard indicatoren maar optioneel kan er ook een volledige analyse van het water gedaan worden.

 

Droog- en bewaarkasten voor flexibele endoscopen valideren we sinds 2009 in diverse Nederlandse en Duitse ziekenhuizen.

Hierbij kunnen we onder meer metingen doen van de druk, temperatuur, flow, luchtvochtigheid, dauwpunt, (medische) perslucht, partikels (ISO klasse), alarmen en op verzoek doen we een microbiologische onderzoek.

 

In het algemeen geldt dat de validatie gebaseerd is op de geldende ISO/EN normen zoals de EN ISO15883, EN285, ISO17665 en ISO16442.

Daarnaast houden we vanzelfsprekend rekening met nationale richtlijnen.

 

De exacte invulling van de validatie geschiedt altijd in overleg met de opdrachtgever.

 

Endoss benadert validatie pragmatisch met als doel een zo efficiënt mogelijke validatie die de afdeling en gebruiker zo min mogelijk belast.

Omdat we met geavanceerde apparatuur werken kunnen we tijdens de validatie snel informeren over de voortgang en eventuele verbeter- en aandachtspunten.

 Download hier onze Validatie catalogus

Stuur ons voor meer informatie een email naar info@endoss.nl