Over ons

In 2006 is Endoss BV opgericht met als doel uit te groeien tot dé specialist op het gebied van met name flexibele endoscopie en Hygiëne. Met als belangrijkste activiteiten validatie van scopenreinigers en scopendroogkasten, disposables en apparatuur. Endoss BV baseert zich op ruim 15 jaar Europese ervaring in dit vakgebied en veel ervaring en kennis bij onze leveranciers.

Wij werken nauw samen bij produktontwikkeling met eindgebruiker en leverancier. Onze produkten worden ingekocht of in eigen beheer ontwikkeld, CE gemarkeerd en gefabriceerd. Endoss BV is onafhanklijk en streeft naar een constructieve samenwerking met alle spelers in de markt.

De afgelopen jaren heeft Endoss BV geïnvesteerd in de ontwikkeling van produkten die het verschil maken. Zoals de unieke Push&Pull rager die veel beter reinigt dan traditionele ragers en ragermethodes. Door een breed assortiment van produkten en diensten kunnen we een samenhangende totaaloplossing bieden met interessante schaal- en pakketvoordelen.

Export is een belangrijk onderdeel van Endoss BV en onze produkten vinden intussen hun weg naar partners in België, Scandinavië, Groot Brittanië en Duitsland. Voor validatiewerkzaamheden en onze ideëen rond een surrogaatendoscoop bestaat tevens veel belangstelling.


Bekijk onze folder


Endoss Vacature


Disposables

ENDOSS® richt zich sinds 2006 op de ontwikkeling, het ontwerp en de distributie van disposables. Onze missie is om de veiligheid van de patiënt te vergroten en het risico op infecties te verminderen.

Betrouwbaar

Veilig

Gebruiksvriendelijk

Innovatief

Valves

Valves

ENDOSS biedt single-use ventielen die bijdragen aan de patiëntveiligheid en zorgen voor een geoptimaliseerde infectie preventie. Bijkomend voordeel is dat zowel de handmatige- als de machinale stappen voor reiniging, desinfectie en droging overbodig zijn. Hierdoor worden de CSA/CSD medewerkers minder belast en kan er efficiënter gewerkt worden.

Brushes

De meeste effectieve rager is de Push&Pull Brush ® die ook nog eens bijzonder gebruikersvriendelijk is omdat één keer ragen met de Push&Pull Brush ® beter reinigt dan drie keer traditioneel ragen. Ook voor de ventielen, het ventielhuis en de biopsiepoort zijn er speciale ragers (2-sided brush).

Brushes
Tubing

Tubing

ENDOSS® biedt een breed assortiment slangen voor spoelen, inblazen en irrigatie, voor vrijwel elk merk endoscoop. Onze wegwerpbuizen zijn ontworpen voor 24 uur gebruik. Hiermee kunt u de best mogelijke patiëntveiligheid en -efficiëntie hebben.

Scope Guard

De Scope Guard is een perfecte 2-in-1 oplossing. Scope Guard dient ter bescherming van de endoscoop tip tijdens opslag en transport en als hulpmiddel bij de handmatige voorreiniging. Uit ervaring blijkt dat de Scope Guard zorgt voor minder schade aan de tip van een endoscoop. De Scope Guard zit per stuk verpakt in een handige dispenserdoos. Door een EO behandeling biedt de Endoss Scope Guard optimale veiligheid.

Scopeguard
Tray cover

Tray covers

Wij bieden smiley hoezen in verschillende maten. Onze hoezen zijn voorzien van een duidelijke markering die aangeeft of een endoscoop vuil of schoon is.

Validatie

Validatie

Sinds 2008 is Endoss actief met validatie van apparatuur voor reiniging, desinfectie en sterilisatie. Op het gebied van scopenreinigers en scopendroogkasten zijn we de absolute specialist. Met praktisch alle scopenreinigers hebben we ervaring opgedaan en Endoss valideurs zijn door fabrikanten gecertificeerd en daarmee specialistisch opgeleid om de machines te valideren.

Ook sterilisatoren, instrumentwasmachines, bedpanspoelers en klimaatruimtes zoals een OK, CSA of cleanrooms kunnen wij valideren.

De medewerkers van Endoss vertegenwoordigen ruim 50 jaar ervaring met validatie in deze disciplines. Met een sterk internationaal netwerk, waarbinnen we informatie en ervaringen uitwisselen tussen gebruikers en onze medewerkers, maar ook met leveranciers, garanderen we een brede kennis en ervaring. Door ons lidmaatschap van NEN 301002-Medische hulpmiddelen en deelname aan normcommissies zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Onze toeleveranciers zijn onder meer het Duitse EBRO uit Ingolstadt. Met EBRO apparatuur zijn we in staat om draadloos realtime metingen te doen van temperatuur en druk. Ook geleiding en de benodigde software om snel een volledig normenconform rapport te produceren levert EBRO. Het grote voordeel van onze methode is dat er niet langer een voor- en nacalibratie vereist is omdat er gewerkt wordt met volledige elektronische PT1000 voelers, waarbij er geen sprake is van draden die via een validatiepoort of deur lopen.

Voor de metingen van de reinigingsprestatie, restproteïne, desinfectie-effectiviteit, kwaliteit laatste spoelwater en stoomkwaliteit werken we samen met diverse laboratoria. De belangrijkste is het Duitse Simicon GmbH uit München. Simicon heeft een jarenlange ervaring met het reproduceerbaar vervaardigen van indicatoren voor reiniging, desinfectie en sterilisatie. Met de Engelse firma Serve Medical Ltd. werken we samen op het gebied van testen met UK en Edinburgh soil, biofilm metingen en specifieke testen. Voor een snelle diagnose van residu van desinfectants in het laatste spoelwater gebruiken we standaard indicatoren maar optioneel kan er ook een volledige analyse van het water gedaan worden.

Droog- en bewaarkasten voor flexibele endoscopen valideren we sinds 2009 in diverse Nederlandse en Duitse ziekenhuizen. Hierbij kunnen we onder meer metingen doen van de druk, temperatuur, flow, luchtvochtigheid, dauwpunt, (medische) perslucht, partikels (ISO klasse), alarmen en op verzoek doen we een microbiologische onderzoek.

In het algemeen geldt dat de validatie gebaseerd is op de geldende ISO/EN normen zoals de EN ISO15883, EN285, ISO17665 en ISO16442. Daarnaast houden we vanzelfsprekend rekening met nationale richtlijnen.

De exacte invulling van de validatie geschiedt altijd in overleg met de opdrachtgever. Endoss benadert validatie pragmatisch met als doel een zo efficiënt mogelijke validatie die de afdeling en gebruiker zo min mogelijk belast. Omdat we met geavanceerde apparatuur werken kunnen we tijdens de validatie snel informeren over de voortgang en eventuele verbeter- en aandachtspunten.

Contact